Учебната компания Агнос на ученици от XI клас в списание Forbes!

Учебната компания Agnos, която под бранда AllRooms произвежда електронна платформа, облекчаваща организацията по почистването на хотелски стаи, ще се появи на страниците на списание Forbes през месец април.

Учениците от XI Н клас в ЧЕСУ Дорис Тенеди - Габриела Иванова, Иван Василев, Ивана Петрова, Симеона Иванова и Стефан Иванов работят по създаването на компанията от началото на учебната година в рамките на обучението си по Предприемачество – профилен предмет за единадесетите класове в училището. Всички техни съученици от випуска са включени в програмата Учебна компания на Junior Achievement Bulgaria, като текущо в училището развиват дейност общо 8 компании създадени от учениците. На 7 април 2023 година те ще се явят на регионално състезание, като със свой изложбен щанд и презентация пред публика и жури ще се конкурират заедно с още около 40 учебни компании от Западна България в зала “John Atanasoff” в Sofia Tech Park. Най-добрите според журито ще се класират на националния финал Изгряващи звезди, който ще се проведе в Пловдив на 10 юни.

Интересът на престижното икономическо издание Forbes към Agnos идва с препоръки от Junior Achievement Bulgaria след преглед на работата на учебните компании до момента. Списанието цели да представя и популяризира пред заинтересованата аудитория обучението и работата на млади предприемачи в страната.

Forbes e американско списание, което съществува вече 105 години и се е утвърдило като едно от най-авторитетните икономически издания в света. Излиза на 45 езика, включително и на български. На корицата и по страниците му гостуват най-изтъкнатите хора от бизнеса, а сред значимите класации, които подготвя са Световните милиардери и Forbes 500 – класацията на най-големите американски компании.

Junior Achievement Bulgaria е клон на американската фондация Junior Achievement, посветила съществуването си на обучението и подготовката на млади предприемачи по целия свят. Junior Achievement e създадена преди 104 години, а в България работи от 21 години. Тази година в програмата и състезанието участват 89 учебни компании от 27 града на България, създадени в 39 училища. Националният шампион – най-добра учебна компания на България – се класира на европейското първенство, което ще се проведе през юли 2023 година в Истанбул.