Ученици от ЧЕСУ "Дорис Тенеди" бяха избрани от работодатели като мениджъри за един ден

Девет ученици от ЧЕСУ "Дорис Тенеди" бяха избрани от работодатели като мениджъри за един ден по едноименната инициатива Manager for a Day, която се провежда за 20-ти юбилеен път в България, организирана от JA Bulgaria на 10 май.

В инициативата участваха 124 компании и институции от цялата страна - от Президенството до Министерство на финансите и от Coca-Cola до UniCredit Bulbank, като за обявените управленски позиции кандидатстваха над 1400 ученици.

Целта на събитието е младежите да се срещнат с опитните мениджъри от бизнеса и администрацията, за да усетят тръпката от реалния бизнес и решаването на реални управленски проблеми, както и още на ниво училище да бъде създадена връзка между работодателите и бъдещите млади работници, служители и управители.

Тази година ЧЕСУ "Дорис Тенеди" се включи за първи път в инициативата и след внимателно подготвени мотивационни писма учениците кандидатстваха за обявените управленски позиции. Деветте наши ученика от 8, 9 и 10 клас бяха топло приети от мениджъри в PricewaterhouseCoopers, LEM Bulgaria, BNP Paribas, Hewlett-Packard, Lidl, SAT Health, bTV и участваха в управлявлението на бизнеса за един ден.