emp
info
concept
education
achievements
admition
contacts
gallery
 
 
     
 
 


Проекти

2010г.

“Изграждане на система от умения в сферата на приложните изкуства, подпомагаща интелектуалното и личностно развитие на учениците и формираща възможност за генериране на ресурс за социално подпомагане на хора в неравностойно положение”.

От 2001 година учениците и учителите от училището заедно със свои съученици и колеги от европейски училища разработват и работят съвместно по образователни проекти, с подкрепата на Европейския съюз по програмата "Коменски".

През 2003 г., успешно приключи проекта „От бартер към евро“. През 2004г. – проекта „Формиране на европейско самосъзнание у младите хора“. Двата проекта са отличени със сертификати за качество. В периода 2004 - 2006 година, съвместно с 21 представители на училища от европейския съюз и страни извън континента успешно продължи сътрудничеството по проекта "За водата от тук, до водата от там, водата във всичките и състояния".

2007 - 2009 година съвместно с Полша, Румъния и Турция, нашите ученици работиха по проекта "Европейски времена". През 2010 година проектът е отличен със сертификат за качество.


 
 


БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ И ИЗЛОЖБА
В ЧЕСТ НА ДЕНЯ НА ЕВРОПА – 9 МАЙ

В чест на Денят на Европа на сцената на Народният театър „Иван Вазов” учениците от училище „Дорис-Тенеди” изнесоха грандиозен благотворителен концерт за подпомагане на деца пострадали в пътно – транспортни произшествия.
Великолепните танцови и вокални изпълнения изправиха на крака стотиците гости – представители на дипломатически мисии, на държавната администрация, родители и приятели.
В концерта и благотворителната изложба участваха всички ученици на училище „Дорис-Тенеди” – от предучилищната група до абитуриентите от английската и немската му гимназии. Упоритата подготовка през годината, техният талант и високият професионализъм на екипа гарантираха възторженият прием на всяко изпълнение.
На концерта училището получи престижна награда за цялостна благотворителна дейност от Управителният съвет на Българският червен кръст.

 
Представителите на БЧК, които приемаха даренията, бяха впечатлени от съпричастнастта на родители и гости. Събраните средства ще бъдат използвани за подпомагане на пострадалите в ПТП деца.

Благодарност на всички – малки и големи, направили нещо с труда, таланта и благотворителноста си за подпомагането на тези деца!
 

© 2009Doris-Tenedi, all rights reserved.